Styrelse 2019/2020
Dansföreningen Vimmerby Dansstudio drivs av tio stycken tjejer, från årskurs tre på Vimmerby gymnasiums dansprofil, som är verksamhetsansvariga.

Anna Peterson: Medlemshantering
Hannah Lindgren: Medlemshantering
Elna Anckarman: Facebook och hemsida
Linnéa Kronstrand: Facebook och hemsida
Matilda Hammar: Nycklar och vikariat
Ida Granqvist: Ekonomi
Elin Henriksson: Mejl
Isabell Behr: Mejl
Tilda Stejdahl: Ordförande
Vendela: Instagram

Vimmerby Dansstudio erbjuder dansundervisning inom jazz och street samt barndans

• Jazzdans

På jazz-lektionerna får du lära dig att dansa till olika rytmer, takter och pulser. Att koppla

samman rörelser med musik är vad fokus ligger på. Att förmedla känslor och

sinnesstämningar till åskådare och dig själv som dansare är också en stor del av jazzdansen.

• Streetdance

På street-lektionerna får du ta del av street-kulturen som uppkom på gatorna, därav

namnet. Det är en social dansstil som används som ett sätt att kommunicera på och uttrycka

åsikter. På lektionerna kommer du få möjligheter att använda dansen på ditt egna sociala

sätt.

• Barndans

På barndanslektionerna utforskar vi vad man kan göra med sin kropp, hur vi kan röra oss på olika sätt samt hur musiken kan få oss att känna oss glada, ledsna eller arga. Vi övar på rörelse, motorik, rytmik och samspel under lekfulla former. Det egna utforskandet och fantasin ligger i fokus på våra barndanslektioner.

Lektionerna hålls i Vimarskolans danslokal, med några få undantag då vissa lektioner hålls på Fabriken och i Kulturskolans lilla danssal. Information om våra kurser kan ni hitta under fliken Aktuella kurser.

Ni kan även gilla vår sida på Facebook och följa oss på Instagram @vimmerbydansstudio för att ta del av de senaste nyheterna från oss.
Styrelse och Ledare 2016/2017